Tekin Şener

Tek bir sonuç gösteriliyor

1972 yılında Sivas'ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Sivas'ta yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Mezuniyetten sonra Sivas Defterdarlığı'nda gelir memuru olarak göreve başladı. 2002’da Sühan ve 2004 yılında Hayat Ağacı adlı dergilerin kuruluşunda ve devamında görev aldı. 15 yıl boyunca Hayat Ağacı dergisinin yayın yönetmenliğini yürüttü ve Türkiyen’nin en köklü ve kalıcı şehir dergilerinden birisi olmasında emek sarf etti. 2019 Eylül ayında, görevinden ayrıldı.

Çocukluk demlerinden itibaren, kendi efkârınca okuyan ve yazan Tekin Şener Altıncı Şehir, Türk Edebiyatı, Birikim, Az Edebiyat, Sühan, Mostar, Sky Life, Söğüt gibi dergilerde yazılar yayınladı. Ötekiler Günü / Dil Bahçesinde Cümle Tarhları adlı deneme kitabı 2018 de Karakum Yayınevi tarafından yayınlandı.

Tekin Şener, Hayat Ağacı dergisinde yayınladığı dosya, portre ve söyleşileri “Tabirin Sığmaz Kaleme / Sivas Söyleşileri” adıyla bir kitapta toplamıştır. 2019 yılında çıkan kitap, Kitabevi Yayınları tarafından neşredilmiştir. Ayrıca şehir kültürü ile ilgili pek çok kitabın editörlüğünü üstlenmiş, sergiler ve paneller düzenlemiştir. Sivas kültürü ve tarihi ile ilgili olarak, Mehmet Ali Erdoğan’la birlikte yayına hazırladığı kitaplar şunlardır:

Bir Şehrin Beş Hâi, Kadir Üredi, Ötüken Neşriyat, 2006

Şehrin Ahşap Zamanı, Kadir Üredi, Ötüken Neşriyat, 2009

Sivas Gökmedrese Taş ve Çini Bezemeleri, Müjgân Üçer, 2010

Müjgân Üçer’e Armağan, Kitabevi Yayınları, 2011

Fotoğraflarla Divriği Mirası, Yusuf Güldalı, 2012

Sivas’ımı Sıtkınan Sevdim, Kitabevi Yayınları, 2016

Şehir İklimi, Halûk Çağdaş, 2013

Tabirin Sığmaz Kaleme, Kadir Üredi, Kitabevi Yayınları, 2016